fbpx

Sustenabilitate

Prin „sustenabil” ne referim la ecologic în ceea ce privește grija pentru mediu, cu accent pe utilizarea resurselor naturale și a traseului reciclabil al produselor. Avem în vedere și punem în valoare întregul proces și toată durata de viață a fabricării produselor, de la utilizarea materiilor prime la fabricație, la proiectarea, schemele de vânzări, până la reducerea consumului excesiv și a reciclabilității.

La nivel de proiectare, suntem inspirați de ideea că drumul către modernism a reprezentat o implicare intensă cu ideile Bauhaus, unde forma urmează funcția, dar pentru noi urmează și o stare, o emoție .  Astfel, am creat o imagine curată, cu linii și forme fluide și simple, oferind produse accesibile cu un design modern .

Pentru Mimush simplitatea definește estetica și funcționalitatea creațiilor vestimentare. Suntem de părere că sustenabilitatea în domeniul vestimentar trebuie să depășească granițele mecanismelor de producției a materiei prime.

Am ales sa lucram cu in, un material natural, biodegradabil care necesită cele mai puține resurse în procesul de producție și are cel mai mic impact negativ asupra mediului înconjurător. Insă, suntem conștienți că vestimentația nu este științifică, ci este emoțională și culturală. Impactul nostru direct se răsfrânge asupra designului. Am optat pentru un croi simplu care necesită puține cusături și ca atare pierderi foarte puține de materie prima în tot procesul de producție, hainele fiind lucrate în serii mici.

MADE IN FINLAND